Coronavirus, ce ar trebui să știți

Panica se răspândește în Europa cu privire la avansarea coronavirusului. OMS a avertizat deja că putem face față unei pandemii globale și căutările pe internet cu privire la coronavirus au izbucnit. 

Pentru a combate informațiile false, aici vă spunem ce ar trebui să știți despre virusul Wuhan, cum puteți reduce riscurile de contagiune și care sunt simptomele COVID-19 de care trebuie să fiți conștienți.

Coronavirus și COVID-19, este același lucru? 

Deși oamenii îl folosesc drept sinonime, ei nu înseamnă cu adevărat același lucru. Coronavirusurile (plural) sunt o familie extinsă de virusuri care pot afecta atât animalele, cât și oamenii. 

Acești viruși pot provoca diverse boli, unele ușoare precum răceala frecventa și altele, precum tulburările respiratorii, mai severe. 

Este posibil să fi suferit un coronavirus de-a lungul vieții și nici nu ați auzit. Dar focarul actual, care a început în orașul chinez Wuhan la sfârșitul lunii decembrie, este deosebit de agresiv. Se răspândește foarte repede, iar numărul de decese alarmează populația. 

COVID-19 este numele dat în engleză bolii care provoacă virusul, „boala Coronavirus 2019”, fiind denumită și pneumonie Wuhan.

Prev1 of 8